tiistai 17. syyskuuta 2013

Vesiaihe

 Rakensin (kaivoin) äidilleni vesiaiheen ja tässä siitä kuvaa. Silloin oli kaunis ja lämmin syyskuun päivä.

Ennen

Ja sitten kuva sarjaa  itse tekemisestä. Eli kaivoin ja kaivoin, yllättävän ison montun tarvitsee pieni 120 litran allas.
Tottakai tulee juuria vastaan. Pienimmät menee pistolapion kärjellä, suuremmat täytyy hakata kirveellä. Ja ei ne eivät muuten ole elävän puun, vaan vierestä kaadettiin muutama vuosi takaperin iso koivu. Sovittelin allasta paikoilleen, moneen otteeseen ennen kuin kuoppa oli riittävän syvä.
Pohjalle laitoin suodatinkankaan ennen hiekan levitystäPohjalle levitetyn hiekan päälle asetin altaan vatupassin kanssa.
Oikomisen jälkeen ryhdyin täyttämään altaan taustaa ja kas altaaseen putosi hiekkaa. Milläs sen sieltä pois saa. Allas ylös, huuhtelu, uudelleen vatupassilla suoraan ja taas täyttämään.

 Suojasin altaan hiekalta suodatinkankaalla, ettei hiekkaa putoaisi niin paljon altaaseen. No joten kuten se onnistuikin. Onkohan jollakin tähän jotain viisasta neuvoa, sitä pohdin moneen kertaan.
Lopuksi täytin koko altaan vedellä.

Äidilläni oli suihkulähdepumppu jo entuudestaan, jonka sitten virittelin pulputtamaan. Ympärystä on vielä aika kalju. Alunperin oli tarkoitus istuttaa kasveja tuohon ympärille, joten en ryhtynyt allasta maisemoimaan kummemmin.

Äitini tuli toisiin aatoksiin. Kiviä oli ylenmäärin käytettäväksi, joten hän itse maisemoi altaan ympäristöön sopivaksi. Ja hieno siitä tulikin.Lopputulos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti