keskiviikko 28. elokuuta 2013

Bongaus

Aurankukka
Taas kerran roudasin jotain kottikärrykuormallista pihalla pari iltaa sitten. Kuormassa taisi olla tylsästi sepeliä ja katselin siinä samalla sitten ympärilleni. Ja kas, bongasin tämän kaunokaisen - aurankukka. Wuhuu! Ai miten niin wuhuu? Tähän liittyy taas näitä tarinoita, kylvin, odotin, petyin ja unohdin. Eli tilasin niittykukkien siemeniä jo joitakin vuosia sitten, aurankukka on harvinainen ja siitä verkkosivuilla muistaakseni sanottiin myyvästi - osallistu tämän harvinaisen niittykukan säilyttämiseen. No minä päätin osallistua, tilasin siemenet, kylvin asianmukaisesti syksyllä ja kylvämistä seuranneena keväänä jännityksellä odotin nouseeko maasta mitään tai ilmestyykö kesällä kukkia. No ei ilmestynyt, pah, hukkaan meni nekin rahat. Melkein unohdin koko asian, ennen kuin näin tämän kukan pari päivää sitten ja pohdin, että mikähän se tämä mahtaa olla. Hei, tämänhän olen itse kylvänyt jo vuosia sitten. Sitä voisi hyppiä riemuhyppyjä, että tämä yksikin yksilö iti ja kukkii. :) Siemenet ne on ihmeellisiä, ne vain odottavat sopivaa aikaa putkauttaa maailman salaisuutensa.
Ruiskaunokki
Aurankukan seuralaisena on ruiskaunokki. Sitä en kyllä tiedä, mistä se on siihen eksynyt. Koska en muista, että olisin siihen kohtaan ruiskaunokin siemeniä kylvänyt, ainakaan vähään aikaan.


Veriapila
Veriapilaa kylvin pojan cross-radalle, jota koskaan ei vihitty käyttöön. Tuo veriapila on untuvaisen pehmeä ja se näkyy vähän kuvastakin. Vähän jännitin ehtiikö veriapila kukkia tänä kesänä, koska kylvin aika myöhään tämän apilikon. Mutta hyvin tuo vielä ehtii.


Nurmikon seassa viljelylaatikon ulkopuolella piileskelee jo kohtuullisen kokoinen kurpitsa.


Kurpitsa on aika voimakaskasvuinen sille päälle sattuessaan. Yritin kuvata, kuinka kurpitsa kiipeää vieressä kasvavaan marjatuomipihlajaan. Pituutta kurpitsan versolla on jo 1,5 metrin verran ja korkeutta hakee tuomipihlajan avulla.
Tehokkaat kiipeämisavusteet

Kurpitsa meinaa tehdä hedelmää myös marjatuomipihlajan hennoille varsille.

Kultapallo

Pörriäiset auringonkukassa
Olen huomannut, että pihani kaipaisi vielä syyskukkijoita. Onneksi on sentään auringonkukat ja kultapallot. Pitäisi taas vierailla taimikaupassa, josko jo nyt olisi tullut myyntiin vaikka sädepäivänkukkaa tai syyshohdekukkaa, komeamaksaruohokin kävisi. Pallohortesiakaan ei olisi yhtään hullumpi ja sitten vielä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti