tiistai 1. maaliskuuta 2016

Kun inspiraatio iski..

..piti lähteä varastoon hakemaan pelargonioita olohuoneen ikkunalle.
Inspiraatio iski, kun luin puutarhalehteä, puutarhablogeja ja katselin kevään puutarhamessutarjontaan. Pohdiskelin lehteä lukiessa, että mitenkähän käy esikasvatukseni tänä keväänä, pitäisikö myöntää ajan niukkuus. Pohdin samalla, että mitähän sitä kasvattaisi ulkona kesällä ja miten niiden käy.

Tulin siihen lopputulokseen, että parasta yrittää, huom yrittää, kasvattaa jotain mahdollisimman helppoa ja itsekseen selviävää. Mielessäni on myös välttää ylitse pursuavia ikkunalautoja.

Mieleen tuli myös, että vihreää ja seurattavaa saan ikkunalle hakemalla pelargoniat sisälle. Joten varastoon...


Oliivipuut pukkaavat jo uutta kasvua eli elossa ovat.



Vaikka muuten näyttävät aika harsuilta.


Ja löytyyhän niitä oliivejakin. :)


Ja ne pelargoniat, raaskuja, mutta mielestäni parempassa kunnossa kuin viime keväänä. Pohdin, että syynä voi olla myös, että vein ne myöhemmin varastoon, melkein jouluna vasta.


Muutama vuosi sitten blogissa Tontti 559 m2 Geranium näytti, kuinka kuitupotti ei välttämättä ole se paras taimien kylvöalusta. Teksti tästä.
Ja tänään poistin omistanikin ne, kuitupotti ei ole vuodessa hävinyt mihinkään, haurastunut ehkä sen verran, että saa helposti repäisemällä pois.


Ei ihme, ettei pelargoniat oikein rehevöidy ja menesty, kun juuria kuristaa.


Karsin pelargioista kuivat lehdet pois ja lyhensi pitkiä versoja. Lisäksi kaivoin vanhaa multaa pois ja tilalle laitoin uutta. Tietenkin lannoitin myös niillä kanankakkatikuilla, jotka oli vielä jäljellä. Inspiraatio iski täysin yllättäen, joten tikkuja en ole ostanut ja multakin oli vanhaa. Saa nähdä mitä tästä sopasta syntyy, vai syntyykö mitään.

Mitään kaunokaisiahan nämä ei vielä ole, mutta sainpahan työntää sormeni multaan ja tästä eteenpäin seurata kasvuunlähtöä (tai pohtia millaisia ostan kesällä, jos huonosti käy).



Muutaman latvan laitoin vesilasiin, katson ilmestyykö niihin juuria. Ja menin sekaisin, että minkä värisistä emoista nämä pistokkaat ovat, joten... no se nähdään sitten.

Ja toisekseen, vaikka juuria ei ilmestyisikään, niin onhan tuo hauska katsella. Nurinpäin on lasinen lyhty, joka oli huono lyhtykäyttöön, kynttilä kenotti vinossa ja valutti streariinia liikaa. Tulitikut lyhdyn suulla pöytää vasten ovat ilmanvaihtoa varten. Jep, testin tein taas.


Ja pitihän se siemenlaatikkokin kaivaa esiin ja pohdiskella esikasvatettavia. Tänään vain heitin herneitä multaan saadakseni herneenversoja, siemenlaatikon inventaariota varten täytyy varata vähän aikaa ja miettiä sitten lähemmin mitä kylvää ja kasvattaa. Seuraavaa inspiraatiota odotellessa...

2 kommenttia:

  1. On niin kiva kun saa istuttaa uusia siemeniä ja suunnitella puutarhaa, vaikka maassa on paksusti lunta. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla asta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
  2. Hauskaa, että löysit blogini ja käväisenpä vierailulla blogissasi.
    Keväisin aina iskee vielä lumien ollessa maassa istutusvimma, siemeniä, taimia, sipulikukkia.. ihan mitä vaan kuhan saa vihreyttä ja sormet multaan. :)

    VastaaPoista