keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Niin ne kukkasipulitNiiden kanssa meinasi tulla vähän kiire. Jotenkin ei aivot ole vielä kääntyneett syksytaajuudelle, tai sille tosiasialle, että maa tulee jäätymään jossakin vaiheessa kuitenkin. Taisin tehdä tänä vuonna kukkasipuleiden myöhäisin istutusajankohta-ennätyksen. No joka tapauksessa maanantaina kiskoin maahan 225 kukkasipulia. Vähän rupesi jossain vaiheessa tökkimään - näinköhän taas ostin liikaa. Vaan keväällä se harvoin tuntuu liialta. 

Nähtävästi eri väreille ja lajeille on muovautuneet omat paikkansa pihalla. Istutin hempeät tulppaanit Shirley Double ja Angelique omenapuun alle. Ja jopa katsoin, että tulevat niin, että pidempi lajike eli Shirley tulee taakse.

Kuvahaun tulos haulle tulppaani shirley           Kuvahaun tulos haulle tulppaani angelique

Siniset helmililjat menivät osin omenapuun alle, osin vanhojen seuraksi liljapenkkiin. Testikappaleeni vaaleanpunaisesta Pink Sunrise helmililjasta istutin myös liljapenkkiin viime vuotisten valkoisten joukkoon.

Kuvahaun tulos haulle helmililja sininen           Kuvahaun tulos haulle helmililja pink sunrise

Purple Sensation ukkolaukat menivät vanhojen sekaan lumikärhön viereen.

Kuvahaun tulos haulle ukkolaukka purple

Valkoista narsissia istutin omenapuun alle ja punatähkän ympärille viljelylaatikoiden lähistölle, sekä kultasateen alle. Valkoiset narsissit oli joku sekoitus pussi, joten tarkkoja lajike nimiä ei ole tiedossa.
Valkoisten narsissien kanssa maahan upposi myös keltaista Carlton narsissia.

Kuvahaun tulos haulle narsissiseos           

Golden ja Blushing Apeldoorn tulppaanit istutin yhdessä Monsella tulppaanien kanssa. Niitä upotin pionin, komeamaksaruohon ja punakärsämön ympäristöön 


Ensimmäinen kuva ylhäällä on omani, mutta muut kuvat ovat Multasormen eli Agrimarketin.

Mutta nyt on sipulit maassa, osa sipuleista jäi ehkä liian pintaan, joten niiden päälle täytyy käydä vielä lisäämässä multaa.

Eilen kaivoin kuunliljoja ylös ja pintamaa oli paikoin jäässä. Mutta olen hyvin skeptinen sen suhteen, että tästä mikään talvi alkaisi siksipä uskalsin nostaa kuunliljat ylös. Piakkoin kyllä täytyy uudelleen istuttaa ne, sekä kuusiaidan takia ylös nostamani kotkansiivet, sekä autopaikan tekemisen takia pilkkoontunut idänvirpiangervo. Niin oikeastaan vielä ei saisi talvi tulla - puutarhurilla on vielä hommat kesken.

2 kommenttia:

  1. Ihania kukkasipuleita. Keväällä on kauneutta tiedossa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Satu. Aina syksyllä tuntuu, että tarvitseeko niitä sipuleita istuttaakaan, kun piha on vehreä vielä. Mutta keväällä on niin ihana saada näkyviin vihreitä piippoja heti lumien sulettua. Kukinnasta nyt puhumattakaan. :)

    VastaaPoista