perjantai 20. marraskuuta 2015

Jokos se on kesä ohi?

Toisaalla blogistaniassa valmistaudutaan jo jouluun... Puutarhuri on vasta havahtunut, että syksy taitaa olla nyt ohi ja suurimmaksi kerännyt työkalunsa varastoon. Tosin omalla pihalla olisi pari pikku juttua, jotka pitäisi vielä tehdä... "mutta sehän lupasi vielä plusasteita pakkasten jälkeen.." Niin joulu ei ole erityisesti mielessä, suorastaan kummallista on, että joulumarkkinat ja joulukulkue on kaupungilla huomenna... ööö tä? Ollaanko oikeasti niin pitkällä jo tätä vuotta? Miten tää on menny multa niin ohi? 


Olohuoneen ikkunalla kukkii vielä pelargoni, jonka siirsin siihen terassilta ensimmäisten pakkasten ilmaannuttua.


Ikkunan ulkopuolella on synkkää, märkää ja pimeää...


...joten kaikki tuikut, lyhdyt ja kynttilät ovat tarpeeseen.

Tässä ikkunan edessä olohuoneeessa on meidän vakiintunut joulukuusen paikka, pää ei jotenkin tajua, että sen pitäisi olla siinä vähän reilun kuukauden kuluttua. Pää on kyllä muuten siirtymässä yhdessä luonnon kanssa talvilevolle, normaali kasvipaletti ei pyöri päässä sitten millään ja tekee suunnittelutöiden tekemisestä todella haastavaa.

Eilen tein sellaisen myönnytyksen pimeydelle ja lähestyvälle joululle, että viriteltiin tunnelmavalot ulos, tosin ne näyttävät tuolla vesisateessa ankeilta ja säälittäviltä. Jospa ensi viikolla olisi vähän kirkkaammat tunnelmat, kun on luvannut pakkasta ja luntakin kai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti