torstai 5. toukokuuta 2011

Puutarhurin toukokuu

Tämä puutarhuri vetää tukka putkella pitkin maita ja mantuja. Ihmiset ovat heränneet talvihorroksesta ja rynnänneet sankoin joukoin pihojaan siivoamaan. Sitten monet ovat havahtuneet pihansa epäkohtiin, kilautetaan puutarhurille. Kaikki haluavat juuri nyt päivittää puutarhaansa. Tietenkin on hienoa, että on töitä riittävästi ja olen tavannut paljon mielenkiintoisia ihmisiä. Mutta siltikin täytyykö jokaisen juuri nyt haluta se suunnitelma. Kohta asiakkaatkin minut tavatessaan näkevät jo naamasta, että kevät on kiireistä aikaa. Pian kukaan ei halua tontilleen pyörimään äksyä puutarhuria, jonka suusta ei irtoa mitään järjellistä.



Mutta pää ei ole niin täynnä kasveja ja puutarhaa, etteikö omalla pihalla tulisi vapaahetkinä möyrittyä. Kasvimaata on kunnostettu, rikkakasveja revitty ja joitakin siemeniä kylvetty. Onneksi lapset ovat innostuneet viljelystä ja edelliskeväinä on tullut neuvottua, joten tänäkin kesänä saadaan ihailla auringonkukkia ja syödä porkkanoita.





Kasvit aukaisevat silmunsa viileydestä huolimatta. Metsät ovat täynnä sini- ja valkovuokkoja. Ja puutarhoissa kukkivat monenmoiset sipulikukat. Kauneutta joka puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti