keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Köyhän puutarhurin yrttiruukku

Vai pitäisikö otsikon olla DIY Yrttiruukku.... 

No joka tapauksessa

Olin tässä pohdiskellut, että ostaisin sellasen yrttiruukun, jossa kaupasta ostetut yrtit eläisivät vähän pidempään kuin päivän tai pari. Kaikenlaista vesilasi-jääkaappi-muki säilytystä olin jo yrittänyt. Vaan niin nuupahtivat rucolat ja ruohosipulit, ennen ku ehti syömään. (Niitähän kun en määrissä syö, että menis koko puska kerralla)

No tuumasta toimeen ja kauppaan.
Pois laskin jo ennen kauppaan menoa ne valolliset systeemit, kun ovat aika kalliita ja no kalliita. Jaksanu sitä pohtia sen enempää. 
Havaitsin sitten, että myydään yrttiruukkuja, parhaat saksien kera. Ja niitähän myydään ihan marketkaupoissa (eli Prismassa ja varmaan myös Citymarketissa), K-Raudassa pyörittelin myös.

Mutta mutta..

Tutkin sitten kaupassa, että mitenkäs nämä ruukut toimii, että miten voi olla muoviruukulla tällainen hinta. Kaupassa sitten totesin, että eihän tässä kovin kummoista insinööritaitoa tarvita (ei itse asiassa ollenkaan). Ja siis lopputulos eli

Kauniin pinkin suojaruukun sisällä on muoviruukku, jonka reiästä "vesitilaan" työnsin askarteluhuovasta leikatun kaistaleen. Yrtti kököttää huopakaistaleen päällä ja saa huopaa myöten veden "vesitilasta". Vettä on vain vähän (eli pitää muistaa lisätä silloin tällöin), jotta yrtin juuret saavat ilmaa eivätkä killi vedessä.


Ja tässä näytteenä ruohosipuli, joka on majaillut viritelmässäni jo parisen viikkoa eli pukkaa uutta juurta kohti pohjaa. Tässä saanen huomauttaa, että olen, välittämättä ulkonäkökohdista, pitänyt yrtin siinä kaupan suojapussissa haihtumisen vähentämiseksi. Nyt kuvausta varten otin sen pois. 


Eihän tuo ruohosipuli enää kaunokainen ole tai elinvoimainen, kun jäi hoidotta hiihtoloman ajaksi. Mutta siis homma toimii kuitenkin eli elossa hiihtolomasta huolimatta.Ja sitä paitsi tarkoitushan ei ole säilytellä yrttejä pöydällä loputtomiin vaan syödä ne. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti