torstai 28. maaliskuuta 2013

Taimia ja kukkia

Mikäpä muu kuin basilika
Mysteeri alkaa hiljalleen ratketa. Sirkkalehtien jälkeen ovat ilmestyneet tunnusomaiset lehdet. Basilika. On sitten tullut kylvettyä basilikaa. No hyvä, koska se on maukasta ja runsaskasvuista.


Mustasilmäsusannako se siinä?
Toinen ystävämme on kaiketi mustasilmäsusanna, jollen sitten vaali makuuhuoneen ikkunalla susannaa päivänsinenä ja olohuoneessa sineä susannana. No, sen näemme sitten kun kukat puhkeaa. Köynnöksiä joka tapauksessa kumpikin.Pikkuinen ahkeraliisa
 Ahkeraliisan taimi on tällainen pikkuinen, yksinäinen pikkuinen vielä kaiken hyvän lisäksi. Tällä kertaa kuitenkin niin suuri, että kameran linssi pikkuisen löytää. Yksinäinen siinä mielessä, että muut siemenet eivät ole vielä itäneet, huom vielä. Luja usko on, että kyllä sieltä nousee. Seurana pikkuisella ahkeraliisalla on onneksi muita taimia, ettei tarvitse ihan yksin kyhjöttää.

Koska ulkona ei näytä olevan vielä toivoakaan sipulikukkien esiinmarssista, täytyy niitä ostaa kaupasta ilahduttamaan. Itse asiassa ostelu lähti vähän käsistä. Ostin huomattavasti enemmän  sipulikukkia kuin niitä meille mahtuu. Ja suojaruukkuja piti ostaa myös. Kassalla piti melkein pitää silmät kiinni maksaessa. Sen verran silmiä raotin, että näin näpytellä pankkikortin tunnusluvun.

Mutta voiko sanoa ei ihanille helmililjoille, pirtsakoille narsisseille tai tuoksuvaisille tasettinarsisseille? En ainakaan minä voi ja kun vielä aamulla lehdessä on sivutolkulla mainoksia pääsiäiskukista, niin saa olla aika paksunahkainen, että sille voi sanoa ei. Mutta mutta, tällä kertaa jätin hyödyntämättä tarjouksen 5 narsissia 5e ja 10 narsissia 10 e. Teté-narsisseista olen saanut tällä hetkellä tarpeekseni. Ostin vain yhden pienen sinkkiruukun teté-narsisseja. Olkoon tämä pääsiäinen helmililjain ja tasettinarsissien.
Tasettinarsissi
 Tämän tasettikaunokaisen tuoksua toivoisin pystyväni kuvan kautta levittämään.

Toin jo pari viikkoa sitten koivun oksia sisälle maljakkoon, vasta muutama päivä sitten silmut puhkesivat. Mutta ajoitus on loistava, juuri pääsiäiseksi.
Helmilijoja meillä on nyt keittiönpöydällä, eteisen ikkunalla ja tämä eksynyt yksilö, joka ei löydä paikkaansa. Alunperin se oli tv-tasolla, mutta koska häiritsi katselua (en kyllä ymmärrä kuinka joku mielummin katselee telkkaa, kuin kaunista helmililjaa??) se siirtyi pönttöuunin viereen puulaatikon päälle. Mutta huomasin, että sopi siihen paremmin kuin hyvin.
Helmililjakin muuten tuoksuu, vienosti, mutta viekoittelevasti.

Toivotan kaikille aurinkoista ja iloista pääsiäistä.
Paistakoon aurinko hankien turmioksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti