keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Sisarkateutta.

Naapurikade päivänsini

Nähtävästi kasveillakin on jotain samanlaista kateutta kuin sisaruksilla. Päivänsinen täytyy kiemurtaa naapuritaimen tukikeppiin, sen sijaan, että tukeutuisi omaansa. Varmastikin tuo naapurin täytyy olla parempi. Lähempänä valoa tai lämpöpatteria? Tai mukavasti saatavilla ja pääasia - toisen tukikeppi?

Joka tapauksessa näitä köynnöksiä onkin sitten kiva selvitellä, kun pitäisi istuttaa ulos. Yksi jos toinenkin on havainnut naapurinsa kepin paremmaksi kuin omansa.
Niin juu ja onhan ne aika lonkeroita jo siinä vaiheessa, kun pääsevät ulos. Tämä puutarhuri kun on vähän sellaista hätäistä sorttia näiden kylvösten kanssa. Mutta voiko sitä ihastuttavaa ilon tunnetta lykätä, kihelmöivää iloa itävistä siemenistä? Pitäähän sitä jotain iloa olla, kun talvi ei tahdo hellittää otettaan ja maassa on reilusti yli puoli metriä lunta.

Maissi ja kaverit
Toinen hätäpäissä tehty kylvös - maissit. Nämä todellakin ehtisi mainiosti kasvaa reilun kokoisiksi vasta huhtikuussakin kylvettyinä. Todennäköistä on, että maissintaimet hujahtavat pituutta reippaasti tulevina viikkoina eli ikkunalaudalla on viidakkoveistä vaille oleva ruovikko hyvin pian. Itse asiassa yllätyin, että itäminen tapahtui näin nopeasti, muutamassa päivässä. Mutta eihän sitä mitään opi, ennen kuin on kokeillut muutaman kerran ja tajuaa lopulta, että myöhäisempikin kylvöajankohta riittää.

Toisaalta ahkeraliisa pykii vieläkin, vaikka on kylvetty jo viikkoja sitten. Nyt vasta on havaittavissa yhdessä purkissa pienen pieni vihreä taimenalku. Mutta niin pieni, että kuvan saaminen on mahdotonta. (Tai siis ei ole niin hyvää kameraa tai kuvan ottajaa).
Ohrat kasvuvauhdissa


Pääsiäistä varten kylvetyt ohrat itivät muutamassa päivässä ja jo nyt ovat päässeet mukavaan pituuteen. Nyt nämä ohrat voisikin siirtää keittiön ikkunalle täältä idättämöstä eli työhuoneesta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti