perjantai 24. elokuuta 2012

ViherTek

Kukoistusta sateessakin
Tulinpa sitten käyneeksi ViherTek-messuilla Marketanpuistossa eilen. Ajattelin, että sieltä löytyisi uusia tuulia viherrakentamiseen, suunnitteluun ja viherympäristön rakenteisiin ja niin edelleen.

Hmm... jotakin tietoakin sain, mutta tunnelma oli viluinen ja alakuloinen jo pelkästään sään takia. Näytteilleasettajat värjöttelivät telttakatostensa alla, sisukkaimmat sadetakeissa esittelivät tuotteita taivasalla.

Dramaattinen goottiryhmä
Mitä jäi mieleeni? Päällimäisenä mietin - tällainenko on viherala - muutamia kone-esittelijöitä, joitakin taimiliikkeiden edustajia, yksi tai kaksi leikkiväline-esittelijää, yksi pihakivien edustaja - kaikki sijoiteltuna sinne tänne pitkin suurta puistoa. Kuvaako messuasetelma viheralaa kokonaisuudessaan? Pienimuotoista, hiljaista pienen väkijoukon ala, jossa porukka poteroissaan kaukana toisistaan vailla yhteistä kokoavaa näkemystä?

Jo alkumetreillä tahtoi kadota punainen lanka, kun ei silmiini osunut messuista kertovaa kylttiä tienvarrella. Ja kylttejä jäin kaipaan koko alueelle, mistä löydän mitäkin. Vai oliko jossakin kartta messualueesta, mutta en älynnyt sitä pyytää/etsiä? Eikä sitä kukaan tarjonnutkaan.
Kaunis nurmikon rajaus
En ihmettele, että meitä puutarha-alalla sanotaan viherpiipertäjiksi, kun ainakin nämä messut oli kyllä sellaista piiperrystä että.

Onko nämä messut kärsineet osaanottajapulasta? Vai onko kausi vielä niin käynnissä, ettei puutarha-alan tekijöillä ole aikaa messuille? Vai onko näytteilleasettaminen niin kallista, että osa yrityksistä putoaa sen takia pois? Vai eikö tavoiteta kohderyhmää? Tai messut kuivumassa kasaan syystä tai toisesta, että joskus on ollut isot messut ja hiljalleen ajatus on kärsinyt ja osallistujat vähentyneet?
Mene ja tiedä.
Joka tapauksessa nostan hattua heille, jotka eilen todella kurjasta säästä huolimatta jaksoivat esitellä tuotteitaan ja luoda uusia asiakaskontakteja, olla aktiivisia. Mielestäni ei ole mitään järkeä pystyttää esittelytelttaansa messuille, istua teltassa näpyttelemässä kännykkää kuin kärsien rangaistusta.

Löysinpä horoskooppimerkkini betonilaatasta
No onneksi Marketanpuisto on lähes aina näkemisen arvoinen, löytyy kukkivaa ja joitakin uusia mielenkiintoisia ratkaisuja. Mukavahan siellä on tepastella, sateesta huolimatta.

Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä messuista kerrotaan alan lehdessä.

2 kommenttia:

  1. Kiinnostavia pohdintoja, syyt piiperrysmeiningille ovat varmaan nuo kaikki kuvailemasi...

    Mutta tästä muistin, etten ole käynyt koko Marketanpuistossa tänä kesänä! Miten se(kin) on voinut unohtua? Tää koko kesä on ollut jotenkin melko outo. Odottavainen.

    VastaaPoista
  2. Jotenkin tuntuu, että odottavaisuus on tämän kesän juttu. Tuntui, että alkoi jo keväällä ja jatkuu syksyyn asti.

    Marketanpuisto on kyllä näkemisen arvoinen aina ja mukava kierrellä katselemassa ja etsiskellä ideoita.

    VastaaPoista