maanantai 24. helmikuuta 2014

Keväisiä ajatuksia

Läksin lomalle ihan talvisessa säässä, lunta oli ja pakkastakin. Vietin viikon muutama sata kilometriä pohjoisempana lasketellen ja hiihdellen. Kotiinpaluumatkalla hämmästelin paljaita peltoja ja keväistä keliä. Ikään kuin ei olisikaan palannut hiihtolomalta vaan pääsiäislomalta, aikapoimun kauttako oltiin kotiin ajamassa?
Tässä se oli ja sitten iski idealla
Jotenkin tyypillinen tilanne - lehden luku jäi kesken, kun iski idealla. Kahvikupin sentään ehdin siivota pois. Idea oli siis lähteä kuvaamaan omaa pihaa, koska kevättähän se puskee, linnut livertää ja kohta pukkaa kukkasipulin piippaa niin, ettei perässä pysy.  
Laukkaneilikka
Ei sentään vielä kukkasipulit puske pintaan, mutta laukkaneilikka ja peittokurjenpolvi ovat jo paljastuneet lumen alta.
Peittokurjenpolvi


Ja sitten tämä. Viime kesäinen hyötytarha on jo hyvin näkyvissä, en kokeillut oliko multa sulaa tuossa metallipadassa. Vähäiset lumet ovat jo kaikonneet ja sormia syyhyttää päästä siivoamaan ja istuttamaan. Tai no, ei ne sormet syyhyä siivoamiseen, mutta istuttamiseen sitäkin enemmän. 

Tilanne nyt
 Tähän on siis tulossa jonkinlaisella järjestyksellä kukka/hyötytarha, onko se sitten potager... mahdollisesti.
Tein nopean hahmotelman kuvan päälle siitä, miltä kukkatarha näyttää päässäni. Uusi köynnöskehikko köynnöskuusamalle (ehkä uusi köynnöskuusamakin), paljon kukkia, joitakin laattoja vai kokonaan kivetty pinta (se näyttäisi kaikista hauskimmalta). 

Tilanne kuvitelmissa
Kuvan vasemmassa laidassa on laatikko, johon sain idean tästä viimeisimmästä Viherpiha-lehdestä. Siihen voisi tehdä lahopuuaidan tai risuista aidan. Sen sijaan siis, että tekisin sen patikasta. Ja jos en tee lahopuuaitaa tuohon, niin johonkin muualle pihalle sitten. Kätevä tapa saada risut häviämään luonnollisesti.

Lahopuuaita, kuva www.sll.fi

Näitäpä rynnistin pihalle mittailemaan, kuvailemaan ja kuvittelemaan. Näyttää siltä, että pian päästään kuvittelusta oikeisiin hommiin, talvi hellittää hennon otteensa. Lehdessä jo lupailtiin seuraavaksi neljäksi viikoksi lauhaa säätä. Saapa nähdä, saapa nähdä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti