perjantai 3. lokakuuta 2014

Tämän syksyn Vihertek


Käväisin taas muutaman vuoden tauon jälkeen Vihertek-messuilla, tällä kertaa Messukeskuksessa. Vihertekin puoli oli aika pieni, mutta käymällä myös Finnbuild-, Infra- ja Enviroment-messuilla sai aika paljon tietoa kerättyä yhden päivän aikana. Ja tosi asia on, että viher-/ympäristörakentaminen on todella monipuolista. Se, joka kuvittelee, että puutarhuri vain istuttelee kukkisia ja vähän heiluttelee haravaa työkseen, ei voi olla enempää väärässä. Pitää tietää talorakentamisesta, routimisesta, vesirakentamisesta, maarakentamisesta, erilaisista koneista ja yrittäjälle ei ole pahitteeksi vielä sosiaaliset taidot.


Siksipä siis katselin pienoiskuormaajia ja siihen liitettävää kaivinkoneyksikköä..


..Parkour-välineitä..


..puutarhasisustamista..


..tätä pitkälle mietittyä peräkärryä..


..betonikivien valikoimaa..


ja muurikivistä rakennettua grilliä.

Lisäksi kävin kyselemässä hulevesikaseteista, sain sähköisestä InfraRYListä hyvän pohjustuksen palvelun käyttämiselle ja päivitin työkäsikirjastoa eli ostin Viheralueiden hoidon laatuvaatimukset -kirjan, Viherympäristön mittaustekniikka ja paikkatieto -kirjan, Leikisti turvallinen- kirjan, Pihan yleinen rakentamistapaohje- kirjan ja Viheralueiden perennat hoitokortiston. Ei tarvitse pohtia mitä sitä tekee talvella, jos on työsaralla hiljaisempaa. 
Jep, ei ollenkaan hullummat messut. Tietenkään ei pidä jättää pois sitä tosiasiaa, että onhan se aina kiva poistua näistä arkisista kuvioista ja katsella muita maisemia.

Asemalle päätin kävellä toista kautta kiireettä.
Pasilasta aina sanotaan, että se on ruma ja betoninen. Siksipä hämmästyinkin niitä isoja jalavia ja tätä puistoa.


Ehkä ensimmäisenä huomioni kiinnittivät nuo tuijat, toimivat stopparina (katseen pysäyttäjinä).


Tultuani tuijien kohdalle huomasin puiston, joka muistutti japanilaistyyliä.


Lisäksi isojen kerrostalojen keskelle on jäänyt tämä kaunis puutalo. 
En tiedä mikä on talon käyttötarkoitus, mutta hauska se on keskellä toimistorakennuksia.

Puistollakin oli joku nimi, mutta enhän minä sitä enää muista. Tietenkin sen kyltin olisi voinut ottaa myös kuvaan, mutta rajasin sen ulos, koska se rikkoi harmonian. ;)

Ehkä Pasila tuntuu rumalta, kun sitä katsoo ohikiitävän hetken auton tai junan ikkunasta, mutta jalkautumalla voi löytää yllätyksiä.

Ei hullumpi päivä ollenkaan, ei.



3 kommenttia:

  1. Joka ammatissa pitää tietää paljon ja opiskella koko ajan uutta. Se on ikävää, kun jotkut olettavat tietävänsä ja aliarvioivat toisten työmäärät, tiedot ja taidot. Puutarhurilla näyttää olevan laaja kenttä, mikä pitää hallita. Varmasti oli mielenkiintoiset messut. Mukavaa syksyn jatkoa !

    VastaaPoista
  2. Toisinaan tuntuu, että pitäisi olla putkimies-talonrakentaja-rakennusinsinööri-maanrakentaja-sähkömies-kivimies-hortonomi ja siitä röntgenkatseesta maan sisään ei olisi haittaa myöskään. ;) No paljon tietoa saa vain kyselemällä ja lukemalla, sittenkin on tietotaito loppuu kysytään sellaiselta, joka tietää.
    Aivan oikeassa olet Eija tuosta, että jatkuvasti pitää päivittää osaamistaan - niihin henkilöihin törmää toisinaan, jotka sanovat, että näin tämä on tehty 70-luvulta lähtien. Nykyään kyllä vähemmän, onneksi.

    VastaaPoista
  3. ...niin siis sitten kun oma tietotaito loppuu, piti sanomani. Ajatuskatkos.

    VastaaPoista