keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Viherseinä




Idea, plim. Minä haluan viherseinän. Jep.

Tämä ajatus valkeni minulle tänä aamuna, kun katselin kuvia viherseinistä. Ei mitään viherseinää sisälle vaan ulos talon seinän viereen, aurinkoon pois etanoiden parhaalta ulottuvuudelta. Jep hyvä idea, pihasta loppuvat neliöt, joten tässä ratkaisu ja viljelykset jatkukoon.

Juu, sitten selailemaan vaihtoehtoja armahalla guuggelilla. Muistan jossain joskus nähneeni kuulleeni lukeneeni mansikkataskuista. Jep, sepä siitä sitten hakusanaksi... ei en tahdo leipoa mansikkataskuja - monta blogia leipomisesta - yllättävän suosittuja nuo mansikkataskut. No siis puutarhurin vastausta mansikkataskulle ei löytynyt näillä hakusanoilla, kun en nyt ole leipomassakaan.
Kääntelin sanoja, vaihtelin sanoja, etsin kuvilla ja ilman, ei vastausta. Lopulta etsin sanalla viherseinä ja löysin jonkun valkoisen muovisen kammotuksen. Pienoispuutarha, laimea jep.
(Kuva forestumin nettikaupasta.)

Miten omaan sellaisen muistikuvan, että olen nähnyt sellaisia pussukoita tai pussukkasysteemin, jonka voi ripustaa vaikka parvekkeen seinälle?Joka oli ihan inhimillisen näköinen? Valmistettu jostain kevytpeitteen näköisestä ruskeasta muovista? Tällaisilla pussukkasysteemi-sanoilla ei välttämättä kannata lähteä yrittämään guuggeli viidakossa. Jossakin kuvastossa, mainoksessa nähty - Multasormi, Netanttila, Honkkari, siemenkuvasto - mahdollisesti. Hämärä kuva mielensopukoissa on, mutta teksti puuttuu.
Kuka sitä paitsi on tehnyt sellaisen idioottipäätöksen, että puutarhaan liittyvien sivustojen täytyy olla lomalla talvella? Etsiessäni hintoja taimille törmään tekstiin -> palaamme huhtikuussa 2013 tai kiitos menneestä kaudesta nähdään seuraavalla. Jep. Mutta kun puutarhuri haluaa surffata läpi vuoden, vertailla, tarkastella, etsiä ja löytää. Hm. Ei sitä aikaa enää huhtikuussa ole etsiskellä, pohdiskella ja hakea, silloin homma on niin käynnissä kuin olla voi, siemenet itämässä, yhdessä kädessä kuokka, toisessa multaa, toinen jalka taimikaupassa ja toinen pihalla kasvimaalla, pää sekaisin keväisestä auringosta ja voimasta. Ei, todellakaan ei ole aikaa perehtyä taimistojen tarjontaan tai etsiä viherseinää mainoksista.

Taitaa siis käydä niin, että täytyy kehitellä jotain omin aivoin. Kun vaan löytäisi jotain vinkkejä ja pääsisi sisälle tästä viherseinäviljelystä. Ehkä tuosta muovikammotus pienoispuutarhasta voi saada ideoita. Niin ja ehkäpä tästä kasvatan seinää vasten - ajatuksesta täytyy vielä keskustella toisen puoliskon kanssa.
No onpahan taas jotain uutta ja kihelmöivän kiinnostavaa pohdittavaa lumisen todellisuuden tilalle jos ei muuta.